Maandelijks vinden meer dan 10000 mensen de beste rente bij Rentetotaal

Hypotheek met looptijd van 40 jaar

Hypotheek met looptijd van 40 jaar

Sinds kort is er een nieuwe hypotheek op de markt die verlengd kan worden naar een looptijd van 40 jaar. De standaard looptijd van deze nieuwe annuiteiten hypotheek is 30 jaar maar de looptijd kan verlengd worden naar 40 jaar. Het gaat hier om de Annuïteiten Extra Hypotheek van hypotheekverstrekker Argenta die zal worden aangeboden via de Hypotheker.
Een andere bijzondere eigenschap van deze nieuwe hypotheek is dat de meegefinancierde kosten koper in 5 jaar rentevrij kunnen worden afgelost. Met deze nieuwe annuïteiten hypotheek willen Argenta en de Hypotheker inspelen op de stijgende vraag om hypotheken versneld af te lossen.
Aan het verlengen van de looptijd naar 40 jaar zijn wel enige voorwaarden verbonden. De belangrijkste voorwaarde is dat de hypotheek uiterlijk op de AOW-leeftijd is afgelost. Dit betekent eigenlijk dat de hypotheek vooral geschikt is voor starters.
De Hypotheker en Argenta hebben met deze hypotheek getracht de annuïteiten hypotheek in een nieuw jasje te stoppen en weer nieuw leven in te blazen. De verwachting is dat ook andere hypotheekverstrekkers zullen proberen de annuiteitenhypotheek weer aantrekkelijker te maken. Er zullen binnenkort dan ook waarschijnlijk meer nieuwe annuiteiten hypotheken op de markt gebracht gaan worden. Gezien alle gemaakte afspraken en de onzekerheid over de beperking van de hypotheekrenteaftrek voor niet annuïtaire hypotheken lijkt dit ook geen overbodige luxe.

(12 september 2012)

Vind de laagste

Hypotheek

hypotheekrente

 

Voor de beste

Lening

leningrente

 

Met de hoogste

Spaarrekening

spaarrente